Hey, I'm Honden!

Nederland, Texas

Al sinds de prehistorie fokken mensen honden. De vroegste hondenfokkers gebruikten wolven om gedomesticeerde honden te maken. Vanaf het begin hebben mensen doelbewust honden gefokt om verschillende taken uit te voeren. Jagen, bewaken en hoeden behoren tot de eerste banen die gretig worden uitgevoerd door het dier dat voorbestemd is om 'de beste vriend van de mens' te worden genoemd.

 

Duizenden jaren lang hebben mensen honden gefokt met de fysieke en mentale eigenschappen die het best geschikt waren voor het werk dat van hen werd verwacht. De slanke Greyhound-typen die zijn gefokt om snelvoetige prooien te achtervolgen, en de enorme mastiff-typen die worden gebruikt als waakhonden en krijgers, zijn twee oude voorbeelden van honden die voor specifieke taken zijn gefokt.

 

Naarmate mensen geavanceerder werden, deden hun honden dat ook. Uiteindelijk ontstonden er specifieke hondenrassen, op maat gefokt om aan de lokale behoeften en omstandigheden van de fokkers te voldoen. De Greyhound was bijvoorbeeld het basistype voor de immense Ierse Wolfshond en de sierlijke Italiaanse windhond of pomsky. Alle drie hebben ze een duidelijke familiegelijkenis, maar je zou de een nooit voor de ander aanzien.

 

Dus, wanneer is een ras dan een ras en niet alleen een soort of type hond? De eenvoudigste manier om een ​​ras te definiëren, is door te zeggen dat het altijd 'echt fokt'. Dat wil zeggen, het fokken van een rasechte Ierse Setter met een andere raszuivere Ierse Setter zal altijd honden produceren die direct herkenbaar zijn als Ierse Setters.

 

De ideale fysieke eigenschappen, beweging en temperament van elk ras zijn vastgelegd in een schriftelijk document dat een 'rasstandaard' wordt genoemd. De rasstandaard beschrijft bijvoorbeeld de eigenschappen die een Cocker Spaniel tot een Cocker Spaniel maken en niet tot een Springer Spaniel.

 

De AKC-standaard voor elk ras is afkomstig van een 'ouderclub', de door het landelijke honden informatiecentrum erkende nationale club die zich toelegt op een bepaald ras. Eenmaal goedgekeurd door de AKC, wordt een standaard zowel de "blauwdruk" van de fokker als het instrument dat door keurmeesters van hondenshows wordt gebruikt om het werk van een fokker te evalueren.

 

Referenties

Alotlikelot.nl

hondenriem

ntrw.nl

huisdieren verzekering

beste anti blafband

beste anti trektuig

online marketing enschede

Sending to: 112 supporters

Add attachment (2MB filesize limit)

Your message has been sent!

Hi there! We're excited for you to send your first message.

Just a reminder, use messaging respectfully and appropriately. As a community of filmmakers and film lovers, we're here to tell stories, expand imaginations, build bridges and deepen empathy. Like everything on our platform, be supportive, create healthy debate, never get nasty and definitely don't spam. To use Seed&Spark, you agree to abide by our Code of Conduct.

Are you sure you want to delete this draft? There's no undo button!

The draft has been successfully deleted!

Ok

Hiding your project will prevent it from being viewed on the site or showing in search results on the web. Please note that it can take up to a week or two for Google to stop surfacing the page in search results. Anyone that clicks through before then will see the not found page.

Unhiding your project will allow it to be viewed on the site and show in search results on the web. Please note that it can take up to a week or two for Google to start surfacing the page again in search results.

Terms

>

Basic Info

Before we get started, please confirm the following:

By starting a project you agree to Seed&Spark’s Site Guidelines.

Terms

>

Basic Info

Cancel


Saved to Watchlist

Way to go, you just added something to your watchlist for the first time! You can find and view your watchlist at anytime from your profile.

Watch

Fund