Hey, I'm Super!

Dunakeszi,

A legjobb testépítők mindig rengeteg fehérjedús ételt esznek, ami messze a legkielégítőbb makrotápanyag. Tehát ilyen módon a profi diéták nagyon hasznosak lehetnek. A több fehérje és a kevesebb gyorsétel fontos tényező az egészséges táplálkozásban.

A túl sok fehérje egészségtelen a testépítőknek? Nos, az eddigi vizsgálatok nem mutattak ki káros hatást a máj, a vese és a csontok egészségére olyan embereknél, akiknél nem álltak fenn állapotok. A rendkívül magas fehérjebevitel sem mutatott káros hatást a vér lipid- vagy glükózszintjére. De nem csak a testépítők érintettek ebbne, hanem például az úszók is, mint Hosszú Katinka.

Aminosavak

Mit szólnál a hosszú élettartamhoz? Nos, senki sem tudja biztosan. Egyes tanulmányok azt sugallják, hogy bizonyos aminosavak (metionin, glutamin és BCAA) korlátozása elősegítheti a hosszú élettartamot. De ezek a vizsgálatok mind sejtekben vagy egerekben zajlanak, mivel a költségek és etikai megfontolások miatt nem igazán lehet hosszú távú kísérleteket végezni embereken. A zavaró tényezők is bővelkednek, mivel a magas fehérje általában magas kalóriát jelent. Az idősebb emberek magas fehérjeszintje megakadályozhatja a szarkopéniát (életkorral összefüggő izomvesztés) is.

Az egyik lehetőség az egészséges étrend összekeverése, a magas fehérjetartalmú időszakok és az alacsonyabb fehérjetartalmú időszakok, vagy valamilyen koplalás. Ez enyhítheti a hosszú élettartammal kapcsolatos aggodalmakat, bár nem lesz optimális a maximális izomnövekedéshez.

Magas fehérjebevitel

A nagyon magas fehérjebevitelről kimutatták, hogy nincs káros hatással a májra, a vesére és a csontokra. Lehetséges, hogy aggodalomra ad okot a hosszú élettartam, de nehéz közvetlenül tanulmányozni, mivel hosszú távú kísérletek nem lehetségesek, és sok zavaró tényező létezik.

Egészségtelen sok fehérjét enni minden étkezés közben? Elpazarolt a fehérje?
Egyszóval nem. Az az elavult elmélet, hogy étkezésenként csak 30 gramm fehérjét tud felvenni, egyszerűen nem igaz.

Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb hozzáértő testépítő a fehérjebevitelt több étkezésre osztja el a nap folyamán, hogy abszolút maximalizálja az izomtömeget (még akkor is, ha a marginális növekedés három-négy étkezés után meglehetősen kicsi).

Sok fehérje fogyasztása egy étkezés során (30-40 gramm felett) a legtöbb ember számára teljesen rendben van, és nem egészségtelen. A fehérje nem megy veszendőbe.

Sending to: 112 supporters

Add attachment (2MB filesize limit)

Your message has been sent!

Hi there! We're excited for you to send your first message.

Just a reminder, use messaging respectfully and appropriately. As a community of filmmakers and film lovers, we're here to tell stories, expand imaginations, build bridges and deepen empathy. Like everything on our platform, be supportive, create healthy debate, never get nasty and definitely don't spam. To use Seed&Spark, you agree to abide by our Code of Conduct.

Are you sure you want to delete this draft? There's no undo button!

The draft has been successfully deleted!

Ok

Hiding your project will prevent it from being viewed on the site or showing in search results on the web. Please note that it can take up to a week or two for Google to stop surfacing the page in search results. Anyone that clicks through before then will see the not found page.

Unhiding your project will allow it to be viewed on the site and show in search results on the web. Please note that it can take up to a week or two for Google to start surfacing the page again in search results.

Terms

>

Basic Info

Before we get started, please confirm the following:

By starting a project you agree to Seed&Spark’s Site Guidelines.

Terms

>

Basic Info

Cancel


Saved to Watchlist

Way to go, you just added something to your watchlist for the first time! You can find and view your watchlist at anytime from your profile.

Watch

Fund